Školska prometna patrola i predavanje “Ponašanje učenika u prometu”

Jučer, 21. rujna je organizirana školska prometna patrola na ulicama Domaljevca. Ova akcija je dio programa koji provodi Auto-moto savez u BiH u suradnji s policijom te su naši učenici 6. razreda s radošću bili dijelom iste gdje su mogli iskusiti kako je to biti na terenu s prometnom policijom i što sve treba kontrolirati u prometu kod vozača.

Auto-moto savez u Bosni i Hercegovini (AMSuBiH), sukladno Planu i programu prometno-preventivnog djelovanja u cestovnom prometu, tijekom mjeseca rujna organizira prometno-preventivnu akciju pod nazivom “Počela je školska godina”.

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca.

Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, auto-moto savez u suradnji s policijom provodi akcije educiranja učenika o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoravaju ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

Sukladno tome, jučerašnjoj aktivnosti prethodilo je predavanje koje je prošloga tjedna u našoj školi održao načelnik prometne policije, gospodin Josip Marković. Predavanje na temu “Ponašanje učenika u prometu” su imali priliku slušati učenici trećega razreda.

Ovo je samo jedan od načina na koje jačamo suradnju škole i policije te utječemo na razvijanje svijesti kod učenika o odgovornom ponašanju svih sudionika prometa, bili oni pješaci, biciklisti ili vozači.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.