Dani kruha 2022. godine

Svake se godine u listopadu slave Dani kruha kao znak zahvalnosti za plodove zemlje. Dan kruha usko se veže uz Svjetski dan hrane koji se od 1979. godine obilježava 16. listopada radi jačanja svijesti javnosti o problemu nedostatka hrane u svijetu i potrebe borbe protiv gladi.

Kao i sve ostale tradicije koje su dio Godišnjeg plana i programa rada škole, i ova je prilagođena aktualnim uvjetima te su aktivnosti kojima su obilježeni ovogodišnji Dani kruha realizirane u pojedinačnim razredima uz higijensku sigurnost.

Učenici su tijekom prethodnog tjedna kroz nastavne sadržaje realizirali niz aktivnosti i radionica na temu Dana kruha, a naravno, bilo je i degustacija raznih slastica i slanih peciva koje su pripremale vrijedne majke naših učenika.

Osim o kruhu, djeca se u tjednu kruha upoznaju s vrstama voća i drugim plodovima zemlje, uglavnom jesenskim (povrće, žitarice, bilje). Pritom ne treba zanemariti ni poruku o važnosti zdrave prehrane.

U holu škole je održana priredba na temu Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Izvođači recitacija i pjesmica su bili učenici nižih razreda osnovne škole. Također je uređen izložbeni prostor koji krase izložbeni primjerci koje su donijeli i pripremili naši učenici sa svojim učiteljicama i roditeljima. Priredbi je nazočio i fra Marinko Živković koji je, zajedno s učenicima, djelatnicima škole i prisutnim roditeljima, izmolio prigodnu molitvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.