Šah u našoj školi

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II provodi i podupire niz projekata i aktivnosti za mlade koji imaju za cilj da kroz neformalno obrazovanje, duhovne, kreativne, zabavne, edukativne i sportske susrete mladih iz osnovnih i srednjih škola te studenti imaju priliku kroz sudjelovanje jačati duhovnost, promovirati volonterizam i aktivizam mladih.

Jedan od takvih projekata koji su svojim sredstvima od donatora potpomogli je i opremanje naše školske šahovske sekcije velikim figurama za šah, a koju vodi s.Ana Oršolić. Realizacija projekta je naišla na oduševljenje učenika koji su već članovi sekcije, njih oko 15, ali isto tako rezultirala je interesom novih učenika koji se žele uključiti u sekciju.

Šah je jedna od najraširenijih i najstarijih igara na ploči te je to igra u kojoj su pravila jednaka za sve. Igra je to koja sa sobom donosi mnogo benefita za razvoj mozga, a jedna od njih su poboljšane matematičke sposobnosti. Poseban naglasak valja staviti na igranje šaha i u poodmakloj životnoj dobi, obzirom da je medicinsko istraživanje u Engleskoj 2003. godine pokazalo da ljudi koji igraju šah imaju manje mogućnosti oboljeti od Alzheimerove ili drugih bolesti koje izazivaju demenciju.

Ovim putem želimo uputiti naše zahvale Nadbiskupijskom centru što su uvijek spremni podržati projekte i aktivnosti koji će razveseliti naše mlade.

image0 image1 image4 šah1 šah2 šah šah5 šah4 image2 image6 image3 image5 Red Orange Simple Modern Chess Tournament Instagram Post (1) image7