Tenina tajna

Tenina tajna 

Osvanuo je jesenski, kišni dan. U parku, na kiši stajao je napušteni psić. Iz trgovine se vraćala djevojčica Tena. Vidjela je psića. Ona ga je pomilovala. Odlučila je da će ga ponijeti kući. Stavila ga je u kutiju i odnijela u toplu kuću. Izvadila ga je iz kutije, te u tanjur ulila mlijeka i odnijela psiću da jede. U tom trenutku se Tenin tata vratio s posla. Tena je psića skrila u kutiju. Tata je to vidio, te odlučio da psić može ostati kod njih.

Dominković Veronika IIb

Tenina tajna

Osvanuo je hladan, kišni dan. Pored kapije je sjedio napušteni psić. Tena ga je ugledala kroz prozor, te istrčala vani s kišobranom u ruci. Tena je iz garaže donijela kutiju i stavila psića u nju. Odnijela ga je u kuću i nahranila ga. Zatim je došao tata i Tena se uplašila. Sakrila je psića u kutiju. Zamolila je tatu da psić ostane kod njih. Tata je odlučio da psić može ostati, ali da mora biti vani, u dvorištu.

Špionjak Natalia IIb 

Tenina tajna 

Bijaše jednom oblačan i kišan dan. U parku je stajao mali psić. Djevojčica po imenu Tena se kroz park vraćala kući iz škole. Ugledala je jadnog psića. Sažalila se, te odlučila da će ga ponijeti kući. Kada ga je donijela kući, obrisala ga je, te otišla po mlijeko. Tata se vratio s posla, pa se Tena uplašila. Brzo je psića skrila u kutiju. Tata je volio psiće, te je rekao da ga smije zadržati. No, mora mu dati ime.

Špionjak Mladen IIb

Tenina tajna

Jednog kišnog, jesenskog dana, u parku je stajao mali, smrznuti psić. Tena je ugledala psića i donijela kutiju, stavila ga u nju i odnijela psića kući. Obrisala ga je i dala mu mlijeka. U tom trenutku Tenin tata je došao s posla. Tena se uplašila da će tata vratiti psića na hladnu kišu. No, tata se složio da psić može ostati kod njih. Tata i Tena su psiću dali ime Mimi.

Vučković Lucija IIb