Posjeta veleposlanika Kraljevine Norveške našoj školi

Danas smo imali jednu ne tako uobičajenu posjetu školi. Naime, posjetio nas je veleposlanik Kraljevine Norveške, Olav Reinertsen u čijoj pratnji su bili njegovi suradnici. Pored ravnatelja škole, veleposlanika su dočekali i ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske, Ana Andrić kao i općinski načelnik Stjepan Piljić u pratnji predsjednika Općinskog vijeća općine Domaljevac, Miroslava Piljića. Veleposlanik je prilikom svog posjeta obišao našu STEM učionicu gdje je mogao posvjedočiti praktičnoj primjeni vrijedne opreme koja je osigurana za školu pri čemu je izrazio iznimno zadovoljstvo brojem učenika koji su uključeni u sekciju informatike i robotike.

Naime, tijekom 2019. godine provođen je projekt “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta te je formirano 13 STEM učionica u Federaciji BiH na osnovu nominacija od strane tri županijska ministarstva. Tada je nakon verifikacije provedene od strane projektnog tima UNDP-a u našoj školi formirana STEM učionica s vrijednom informatičkom opremom koju koristi sekcija informatike i robotike. Projekt je organiziran od strane UNDP-a, a financiran od strane Vlade Kraljevine Norveške. STEM učionice uključuju moderna računala, 3D printere, setove za robotiku i programiranje, pametne ploče  i drugu opremu koja se koristi u modernizaciji nastave.

Fotografije ovog posjeta možete vidjeti u nastavku!

31 30 29 28 25 24 23 22 20 18 16 15 14 12 11 9 6 4 3 2 1 thumbnail_image3 thumbnail_image2 thumbnail_image1 thumbnail_image0