Predavanje “Ponašanje učenika u prometu”

promet

Auto-moto savez u Bosni i Hercegovini (AMSuBiH), sukladno Planu i programu prometno-preventivnog djelovanja u cestovnom prometu, tijekom mjeseca rujna organizira prometno-preventivnu akciju pod nazivom “Počela je školska godina”.

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca.

Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, auto-moto savez u suradnji s policijom provodi akcije educiranja učenika o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoravaju ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

Shodno tome, jučer je, 16.09.2021. godine načelnik policije, gospodin Josip Marković održao predavanje učenicima trećeg razreda na temu “Ponašanje učenika u prometu”. Također, u razgovoru s ravnateljem škole, dogovoreno je da će 23. rujna biti organizirana policijska patrola kontrole prometa u kojoj će sudjelovati i učenici 6. razreda naše škole.

Zahvaljujemo načelniku policije na ovoj poučnoj posjeti!

promet1 promet2

promet djeca promet djeca 1

promet3 promet4